maanantai 11. helmikuuta 2013

Pääsiäisen odotus

alkoi laskiaissunnuntaista ja huomenna laskiaistiistaina on  varsinainen juhlapäivä.

" Laskiaiseen liittyi monenlaisia uskomuksia, taikoja ja tapoja, jotka liittyivät nimenomaan naisten töihin. Naisten piti mm. pitää koko laskiaistiistaina hiuksiaan hajallaan, sukia hiuksia tiheään ja pukeutua valkoisiin vaatteisiin, jotta pellavista tulisi puhtaita ja kuituisia, kiiltäviä ja vaaleita. Pellavien ja hampun pituuden kertoi se kuinka pitkälle kelkka liukui laskiaismäessä. Taian tehoa lisättiin vielä huutamalla mäkeä laskiessa pitkiä pellavia ja isoja nauriita. Laskiaiseen liittyvät uskomukset ovat jääneet historiaan ja tämän päivän laskiainen on lähinnä iloinen ulkoilupäivä, jolloin lasketaan mäkeä ja nautitaan toki laskiaisen ruokaperinteeseen kuuluvia herkkuja kuten hernekeittoa ja laskiaispullia." http://www.kaikkijuhlista.fi/juhlista/kalenterijuhlat/laskiainen

 Eilen kävimme kirkonmäellä pulkkamäessä ja hauskaa oli :). 


 


  

Iloista laskiaistiistaita kaikille :)!

11 kommenttia:

 1. Komea kirkko. Uskon, että teillä oli hauskaa. Odotan ensi talvea, silloin voin itsekin mennä jo lapsenlapsen kanssa pieneen pulkkamäkeen ;))

  Iloista laskiaistiistaita sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulkkamäessä voi mummokin huoletta innostua kun on pikkulapsoset mukana :)

   Poista
 2. Tuo kirkko vähän varastaa nyt huomiotani:)) Missä noin hieno on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Joensuun kirkko Pielisjoen rannan lähellä pienellä kummulla, kirkon takana on tuo pulkkamäki. Kirkkoa tulee kuvattua paljon eri vuoden aikoina :).

   Poista
  2. Jes! Täytyy yrittää tulla kuvaamaan tuota jossain vaiheessa. Vaikuttaa arkkitehtuurillisesti erittäin mielenkiintoiselta. Vähän kuin piparkakkutalo sokerikuorrutuksella:)

   Poista
 3. Ihanan iloiset laskiaiskuvat ja komea kirkko. Enemmän kaivattaisiin tuollaista laskiaisen tuomaa riehaa ja isotkin ihmiset pitäisi saada enemmän ulos ja touhuamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), noiden lasten turvin voi itsekin innostua ja nauttia mäenlaskusta :))

   Poista
 4. Näyttää olleen laskiaisriehaa parhaimmillaan. Ja huomenna on ystävänpäivä. Toivotankin sinulle hyvää ystävänpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilun iloa :). Hyvää ystävänpäivää sinulle!

   Poista